top of page

Waarom een album wat gemaakt is door een fotograaf zo waardevol is.

Bijgewerkt op: 21 jan. 2022


Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op prints en albums. Een herinnering komt namelijk pas echt tot leven wanneer je het tastbaar maakt. Wanneer je het aan kunt raken, op kunt hangen of in de zon kunt houden. Persoonlijk vind ik het dan ook doodzonde wanneer je investeert in een professionele fotograaf om vervolgens niets te doen met die dierbare beelden en herinneringen. Mijn bruidsparen en klanten probeer ik daarom altijd de waarde uit te leggen van een professioneel album. En waarom dit zo belangrijk is. Dus het werd de hoogste tijd om dit ook eens op papier te zetten. Daarom hier 3 redenen om jouw dierbare herinneringen te laten printen in een professioneel album.


1. Jouw fotograaf kent zijn/haar foto’s het beste.

Elke fotograaf levert andere beelden op. Omdat elke fotograaf anders is, elke camera anders is en elke nabewerking anders is. Dat maakt een fotograaf ook zo uniek. Wanneer jij investeert in een professionele fotograaf dan mag je er van uit gaan dat hij/zij veel energie en tijd heeft gestoken in het vinden van de juiste producent voor het maken van albums. Hierdoor weet jouw fotograaf als geen ander op welke papiersoort en welk materiaal jullie beelden het mooiste uit de verf komen. In mijn geval betekent dat veel investeren in sample albums, materialen testen, uitzoeken en vergelijken. Belangrijker nog, geen genoegen nemen met ‘middelmatig’ maar alleen genoegen nemen met het allerbeste en mooiste resultaat. Je mag er dus vanuit gaan dat jouw fotograaf precies weet welke producent hier in uitblinkt. Ik kan je wel vertellen, het is niet de HEMA of de Albelli’s van deze wereld.

2. Een professioneel album is écht beter van kwaliteit.

Een professioneel album gaat een leven lang mee. Het is een album dat met de grootste zorg, passie en kennis wordt gemaakt door mensen die niets liever doen. Geen 13 in een dozijn product. Maar een op maat gemaakt boek, alleen voor jullie. Een album dat helemaal is samengesteld vóór jullie en dóór jullie. En dan heb ik het niet alleen over de dierbare herinneringen in het boek, maar over het materiaal van jullie omslag, de kleur van jullie schutbladen, het formaat, embossing en ga zo maar door. Keuzes die misschien overweldigend klinken maar ik loods je er stap voor stap doorheen. Alles om uiteindelijk jullie dierbare momenten ter vereeuwigen op papier in een uniek en onbetaalbaar album.

3. Investeer in de juiste dingen.

Je hebt een goede fotograaf uitgekozen, die met de grootste zorg en toewijding jullie dierbare momenten vastlegt. Een weloverwogen keuze en een investering waar je later nog zoveel plezier van gaat hebben. Hoe zonde zou het dan zijn om die foto’s vervolgens te laten printen in een album wat niet met diezelfde toewijding en zorg is samengesteld? Precies, doodzonde. Je kunt het een beetje vergelijken met het kopen van een hele dure, unieke kwaliteit stof en die je vervolgens laat vermaken in een jurk door iemand die niet zo goed kan naaien.

Heb je vragen of het laten maken van een album, wil je samples of voorbeelden zien? Vraag er gerust naar en laat je inspireren.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page