top of page
MRT _ Zelfportret-9.jpg

Hi, Ik ben Iris

Fotograaf en coach voor creatieve ondernemers. Als kind al was ik gek van foto’s kijken. Niet de officiële portretten, maar de analoge huis-tuin-keuken kiekjes. Je weet wel, die waar je je oma vertedert ziet kijken, je tante met jaloezie naar je moeder kijkt en waar kinderen vol bewondering, dromen over -als ik later groot ben-.

Niet voor niets zijn precies dat de momenten die ik zo graag vang. Het onbewaakte moment, die éne blik, die echte emoties. Ik noem ze liefkozend 'tussendoor momentjes'. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Foto’s waar je een glimlach van op je gezicht krijgt. Die je meenemen naar hoe het was. Naar die ene dag, de geur van het bos, het lentelicht, de zonnestralen die je voelde, de missie die je had, met wie je was en vooral hoe je je voelde. Echte foto’s. Van momenten je het liefst in een doosje zou willen doen en altijd bij je wilt dragen.

FRANCE2022-31.jpg
FRANCE2022_-64.jpg

"Met het vastleggen van mijn eigen dierbare momenten is het allemaal begonnen".

Ken je dat gevoel dat de tijd door je vingers glipt en je angstvallig al die fijne momentjes op je netvlies probeert te branden? Toen ik voor het eerst moeder werd voelde ik dat direct zo sterk. Sinds dien leg ik zoveel mogelijk momentjes vast en maak ik daarmee een documentaire over ons leven. Ik hou van de kleine alledaagse momentjes. Precies zoals ze zijn. De ruzietjes, de mooie momenten, moeilijke momenten, reizen, mijlpalen en alles daar tussenin.

 

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het delen van die momenten op social media. Niet veel later werd ik gevraagd dit ook voor andere gezinnen te doen. Dat was het begin van mijn carrière als fotograaf.

Door heel veel te doen, te observeren en vast te leggen wat ik voel en zie heb ik mezelf het vak van fotograaf aangeleerd.

Veel later weet ik nu dat deze stijl van fotograferen documentairestijl heet ;) en ben ik inmiddels als een aantal jaar full-time fotograaf. Daarnaast help ik andere fotografen en ondernemers hun dromen na te jagen. Zoals ik dat jaren geleden zelf heb gedaan.

"Authenticiteit is het belangrijkste ingrediënt
in mijn werk".

Als fotograaf is authenticiteit voor mij het belangrijkste ingrediënt in mijn werk.

 

Geen bruiloft en geen mens is hetzelfde en dat is precies waar ik van hou. Een verhaal zo authentiek mogelijk in beeld brengen houdt voor mij in dat ik geen draaiboek of checklist afwerk tijdens een bruiloft. Ik focus mij (naast de geijkte momenten) op de sfeer, de verhalen die worden vertelt, emoties en geniet het meest van de onverwachte momentjes.

Wanneer jij over 10 jaar jouw trouwalbum bekijkt en zegt; de beelden vertellen precies hoe het was. Dan is de reportage voor mij geslaagd.

JUN Willemijn en Nico-62_websize.jpg
PARIJS 2023-68.jpg
Marit en Bas-287_websize.jpg

"Creativiteit, vrijheid en ontwikkeling als drijfveer".

Vrijheid is mijn belangrijkste drijfveer. En voor wie eigenlijk niet? De vrijheid om je elke dag te ontwikkelen, om dromen na te jagen, je creativiteit te laten stromen, krachten te bundelen met andere ondernemers en alleen opdrachten aan te nemen waar je écht van aan gaat. Dat is wat ondernemerschap voor mij betekent.

Ik zie helaas zoveel ondernemers die deze vrijheid niet voelen, zichzelf klein houden en hun eigen dromen in de weg staan. Het is mijn missie om andere ondernemers te helpen op het gebied van mindset, strategie en ondernemerschap. Door te  inspireren, blokkades weg te nemen en te helpen met praktische inzichten. Met als doel dat ondernemers weer gaan dromen, bewuster kiezen, zich ontwikkelen, dat hun creativiteit gaat stromen en ze op een authentieke manier gaan ondernemen. En het allerbelangrijkste, dat ze de vrijheid voelen om te doen waar ze echt gelukkig van worden.

PARIJS 2023-52.jpg

"5 x wanneer ik niet aan
het werk ben."

Mijn bedrijf is mijn lust en mijn leven. Maar ik kan het ook goed loslaten en ontzettend genieten van andere dingen. Als ik niet aan het werk ben dan...

  1. Ben ik voornamelijk mama. Mama van Thijmen, Jelle en Linde. Samen met mijn lief Wouter hebben we 3 heerlijke mensjes die me zoveel liefde, energie en geluk brengen.

  2. Gaan we het liefst op stap. We  houden ontzettend van reizen, musea bezoeken, terrasjes pakken, picknicken in het park en kamperen met vrienden.

  3. Kan ik uren op Pinterest naar interieurinspiratie zoeken of door woonmagazines bladeren.

  4. Ben ik aan het klussen met mijn man in ons huis, wat eigenlijk eerder een project genoemd kan worden.

  5. Kun je mij vinden in een hoekje van de bank met een goed boek. Het liefst over mindset en financiële ontwikkeling.

MRT _ Zelfportret-13.jpg
Zomervakantie 2021 - klein-30.jpg
DEC22-18.jpg
APRIL - schouw-5.jpg
NOV 22-20.jpg
bottom of page