top of page

Alles wat je wilt weten over Adobe Lightroom presets

Bijgewerkt op: 25 jan.

Dagelijks krijg ik vragen over mijn Adobe Lightroom presets. Waarom gebruik je een preset? Wat kun je met een preset? En hoe werkt het? Tijd dus om alle vragen te bundelen in een uitgebreide blog over PRESETS.


Beginnen bij het begin, wat is een preset?

Een preset is een 'pakket' aan instellingen die je in Adobe Lightroom op een foto kunt toepassen. Denk aan belichting, schaduwen, hooglichten, kleuren, verzadiging, contrast en ga zo maar door. Deze 'voorinstelling' (preset) kun je opslaan in Adobe Lightroom en toepassen op elke foto. Waardoor je eenheid creëert en elke foto dezelfde uitstraling krijgt. Je kunt het ook wel vergelijken met het maken van een brood. Ik geef jouw alle ingrediënten en mix ze voor je tot een mooi deeg en jij hoeft het brood alleen nog maar af te bakken :).

Voor wie is een preset geschikt?

Mijn preset is voor iedereen die het belangrijk vindt om dierbare foto's te koesteren. En het leuk vindt om foto's een mooie en unieke uitstraling te geven. Foto's van grote en kleine mijlpalen, van uitstapjes, van momenten thuis, van vakanties.. en ga zo maar doo