top of page

Een winterbruiloft in Kasteel Kerckebosch

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

10 december 2022. Het is koud en mistig als ik naar Zeist rij vanuit Baarn. De perfecte dag voor een sprookjesachtige winterbruiloft in een kasteel. En een mooiere plek dan Kasteel Kerckebosch is er bijna niet. Vandaag is de dag van Marloes en Lloyd en ik sta te trappelen om hun dierbare dag vast te leggen.


Als ik aankom zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Kaarsen worden aangestoken, bloemen worden recht gezet. Iedereen nog in zijn normale kleding en met to-do lijstjes in de weer. Hier begint het allemaal mee, mijn reportage.

In een mum van tijd transformeert niet alleen de locatie zich tot een sprookje maar ook de ceremoniemeesters, de ouders van het bruidspaar en vrienden die helpen met opbouwen van 'gewone' mensen naar prachtige bruiloftsgasten. De jassen gaan uit, haren worden gedaan en de mooiste kleding komt tevoorschijn. Het gaat nu echt beginnen...


De first look is er eentje uit de boeken. Langs een hoge statige trap vol kaarsen komt Marloes naar beneden waar Lloyd in spanning staat te wachten. Omringd door al hun dierbare vrienden en familie zien zij elkaar voor het eerst. Zoals altijd moet ik mijn eigen tranen bedwingen want dit moment blijft zo ontzettend bijzonder en intiem. Het moment dat alles samenkomt. Mijn lievelingsmoment.


Het momentje samen is kort maar krachtig. Het is super koud, maar we knijpen er toch even kort tussenuit om buiten wat mooie beelden te schieten. Gelukkig is de locatie prachtig dus na 10 minuten buiten in de kasteeltuin zijn we klaar om binnen op te warmen en nog wat foto's te maken.

De ceremonie begint! Iedereen gaat direct staan als Marloes en Lloyd de ruimte in lopen. Ze stralen van geluk en ik hoor luid gejoel en geklap. Wat een energie, liefde en geluk komt er binnen gewandeld. BABS Carlotte de Moel neemt het woord onder muzikale begeleiding van haar partner in crime Khalil Toumi. De combinatie van haar woorden en de muziek geeft kippenvel op mijn armen. Zo liefdevol, zo mooi en tegelijkertijd hilarisch. Wat is Charlotte leuk!


Na de liefdevolle ceremonie is het tijd voor taart en felicitaties! Een drukte van belang want iedereen wil natuurlijk feliciteren en iets liefs zeggen tegen het bruidspaar. Het is zo'n ontspannen sfeer en langzaam gaat de toast over in een borrel.


Ondertussen knijpen Marloes, ik en een paar vriendinnen er tussenuit voor iets heel bijzonders. Marloes heeft namelijk een verrassing voor Lloyd. Boven in het kasteel hangt namelijk nóg een prachtige jurk en staat Jacqueline klaar om Marloes haar tweede look te verzorgen. En alsof Marloes niet al prachtig was, staat ook deze tweede jurk en look haar ge-wel-dig!! Na een half uurtje zijn we klaar voor de tweede first look! En wat voor eentje... Lloyd was zo verrast en Marloes opgelucht dat ze het tot nu geheim had kunnen houden. Echt prachtig!!Na dit fijne moment gaan alle gasten aan tafel voor een heerlijk diner. Ik eet ondertussen ook een heerlijke maaltijd en ga even 5 minuten zitten. Na een paar prachtige speeches tijdens het diner druppelen de avondgasten binnen. Om vervolgens het feest te starten! Voor mij is deze fijne dag nu voorbij. Maar oh wat was het mooi, intiem, liefdevol en warm. De perfecte laatste bruiloft van het jaar.


Bedankt lieve Marloes en Lloyd.


Mede mogelijk gemaakt door dit topteam:

Haar en visagie: Beauty by Jacq

Bloemen: Ingeborg Janmaat

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page