top of page

Een winterbruiloft in Kasteel Kerckebosch

Bijgewerkt op: 27 jan.

10 december 2022. Het is koud en mistig als ik naar Zeist rij vanuit Baarn. De perfecte dag voor een sprookjesachtige winterbruiloft in een kasteel. En een mooiere plek dan Kasteel Kerckebosch is er bijna niet. Vandaag is de dag van Marloes en Lloyd en ik sta te trappelen om hun dierbare dag vast te leggen.


Als ik aankom zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Kaarsen worden aangestoken, bloemen worden recht gezet. Iedereen nog in zijn normale kleding en met to-do lijstjes in de weer. Hier begint het allemaal mee, mijn reportage.

In een mum van tijd transformeert niet alleen de locatie zich tot een sprookje maar ook de ceremoniemeesters, de ouders van het bruidspaar en vrienden die helpen met opbouwen van 'gewone' mensen naar prachtige bruiloftsgasten. De jassen gaan uit, haren worden gedaan en de mooiste kleding komt tevoorschijn. Het gaat nu echt beginnen...


De first look is er eentje uit de boeken. Langs een hoge statige trap vol kaarsen komt Marloes naar beneden waar Lloyd in spanning staat te wachten. Omringd door al hun dierbare vrienden en familie zien zij elkaar voor het eerst. Zoals altijd moet ik mijn eigen tranen bedwingen want dit moment blijft zo ontzettend bijzonder en intiem. Het moment dat alles samenkomt. Mijn lievelingsmoment.