top of page

3 Gouden tips voor het bewerken van je sneeuwfoto’s

Yes, het sneeuwt! Uniek in Nederland dus hét moment om met je camera naar buiten te gaan. Fotograferen in de sneeuw levert unieke beelden op maar kan ook best tricky zijn. Door de hoeveelheid wit en het licht wat weerkaatst op de sneeuw zijn je foto's snel overbelicht en flets.

Daarom heb ik 3 gouden tips voor je om de perfecte sneeuwfoto's te maken!

First things first , camera instellingen

Check voor je gaat beginnen of je witbalans goed ingesteld staat. Foto's in de sneeuw slaan snel blauw uit, dus verander je witbalans naar een warmere setting. Stel vervolgens je belichting iets naar beneden bij wanneer je gaat fotograferen in de sneeuw. Zet je ISO lekker laag tussen de 80 en 250 zodat je zo min mogelijk ruis in je beeld krijgt. Afhankelijk van het soort foto's dat je gaat maken zou ik je diafragma boven de f2.8 laten zodat je foto's niet overbelichten. Speel vervolgens met je sluitertijd om je beelden een tikkeltje donkerder te maken dan je normaal zou doen.Foto's bewerken

Gelukkig kun je in de nabewerking van je beelden nog veel aanpassen. Zo zijn de volgende stappen essentieel om meer diepte en gelaagdheid in je sneeuwbeelden te creëren


1. Pas je belichting aan

Ik begin met belichting. Ik kijk bij het licht altijd naar het lichtste punt in de foto en naar het licht op de huid. Wanneer je mensen fotografeert is de huid namelijk leading als het gaat om kleur en licht. Zijn je beelden toch nog iets te licht? Pas dan je belichting naar beneden aan.

2. Pas je hooglichten aan Hooglichten gebruik je om het felle licht iets te dimmen. Dit is fijn wanneer je veel sneeuw op de foto zet wat een tikkeltje overbelicht is. Door het schuifje van de hooglichten iets naar beneden bij te stellen wordt het felle licht iets gedimd.

3. Pas je schaduwen aan Met schaduwen kun je donkere plekken in de foto iets op lichten door het schuifje naar rechts te verplaatsen. Doordat je nu iets donkerder gefotografeerd hebt is de kans groot dat de persoon op je foto ook te donker is. Die kun je met schaduwen een beetje oplichten en in balans brengen. TIP: Doe dit niet teveel en blijf goed op de huid letten, dat deze niet te oranje of vlekkerig wordt.Laat je me weten of het gelukt is? Tag #studioirisvantricht in je mooiste sneeuwfoto.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page