top of page

You are badass at making money

Wie mij al wat langer volgt weet dat ik ontzettend gepassioneerd ben over mindset, ondernemen en strategie. Hierin probeer ik dan ook maximaal te leren en te groeien. Dit doe ik door veel te lezen, podcast te luisteren en te sparren met andere ondernemers. Eén van mijn lievelingsboeken rondom moneymindset is het boek van Jen Sincero; You are badass at making money.

Graag deel ik je 3 dingen die ik geleerd heb uit dit badass boek over geld verdienen.


1. De moneymindset van je ouders heeft alles te maken met je eigen moneymindset.

Jouw overtuigingen met betrekking tot geld zijn rechtstreeks te herleiden naar je opvoeding. Zo heb ik lang de overtuiging gehad dat mensen die veel geld verdienen, slechte mensen zijn. Mensen die niet deugen of dit ten koste van iemand anders hebben verkregen. Het zat/zit dan ook diep in mij geworteld dat de ambitie om veel geld te verdienen iets slechts is. Inmiddels weet ik dat dit een ongezonde relatie tot geld is en dat het tegenovergestelde juist is. Dat je juist veel meer impact kunt maken wanneer je wél geld verdient en een vermogen opbouwt. En dat geld verdienen helemaal niet ten koste gaat van iemand anders. Sterker nog, ik kan daadwerkelijk een verschil maken met mijn werk als fotograaf en mentor.


2. Volg je hart en je energie en het geld zal stromen.

We zijn zo gewend dat als iets leuk is en je krijgt er voldoening uit dat dit niet de manier is om geld te verdienen. Je moet vooral hard werken, doorzetten en doorbijten, ongeacht of je het leuk vind of niet. Maar wat als je nu je geld kunt verdienen met iets wat je wél heel leuk vind, wat je natuurlijk af gaat en waar je hart een sprongetje van maakt, dag in dag uit. Ga dus meer ondernemen en leven vanuit je gevoel en wat je hart je in geeft. In plaatst van te doen wat andere van je verwachten of wat je veel meer moeite kost.


3. Visualiseer tot in de puntjes hoe jij jezelf over een onbepaalde tijd ziet.

Manifesteer je droomleven en maak het zo concreet mogelijk. Hoeveel geld wil je verdienen? Verdubbel het! Wat ga je met het geld doen, waar ga je het aan uitgeven, welk verschil wil je maken, hoe ga jouw bijdrage in de wereld doen met het geld? Hoe voel je je als je zoveel geld verdient hebt en je je doel heb behaald? Schrijf het uit, maak moodboards. Probeer zoveel mogelijk vanuit je emotie te denken en visualiseer hoe je je voelt.

64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page